Miért jó a melegperemes üveg?

A műanyag ablakokat általában kétrétegű üveggel építik. Minden kétrétegű üveg alumínium távtartót (16 mm) kap. Az alumínium távtartóban extrudált páramentesítő anyag található (általában az egyik függőleges és az egyik vízszintes szárában). Ezek a gömböcskék segítenek az üveg közti pára mentesítésében – ezt csupán alapismeretként írtuk le. Az alumínium távtartó anyaga tehát fém, ami a hőt jól vezeti. Mindez azt jelenti, hogy az egyik üvegfelületről a másikra a hideg vagy a meleg levegőt jól vezeti át. Az ablak belső üvege az előbbiek miatt gyorsabban képes áthűlni és a belső pára könnyebben megtalálja ezt a kihűlt felületet, majd kicsapódik rajta. Ezt szoktuk otthon párosodásnak érzékelni.

Tovább

Öt- vagy hat kamrás ablakot válasszak?

A kérdésre nem lehet ennyire pontos, egyértelmű választ adni. Mindezt azért mondjuk, mert nem csupán a kamraszám határozza meg az ablak minőségét, stabilitását és a hőszigetelő képességét. A minőségi ötkamrás Futur 70 műanyag ablakok legalább olyan kiváló tulajdonságokkal bírnak, mint az általános hatkamrás ablakok. (A valódi hatkamrás ablaknál nem lehet jobb az ötkamrás nyílászáró!)

Tovább

Milyen garanciát vállalnak a Kömmerling ablakokra?

Minden nyílászárógyártóra törvényi előírások vonatkoznak – ez alól nincs felmentés. A szabályozás által előírt futamidőnél kevesebb garanciát senki sem vállalhat! A Kömmerling ablakokra 5 év garanciát vállal a gyártó, mely 1 év jótállási időből és 4 év szavatosságból áll.

Tovább

Kömmerling nyílászáró árak

img

Kömmerling nyílászáró letölthető dokumentumai

img

Kategóriák