Műanyag ablak

Két ablaktípussal várja Önt a Kömmerling. A kiváló hőszigetelési és biztonsági fokozattal felszerelt FUTUR 70 ablak mellett, az MD88 Plusz nyílászáró már passzív érték alatti hőszigeteléssel is rendelkezik.
img

Kömmerling Futur 70 ablak

Kömmerling FUTUR 70 ablakot azoknak ajánljuk, ahol a költségek pontosan meg vannak tervezve. Kiváló szigetelőképesség és műszaki tartalom jellemzi a Futur 70 műanyag ablakrendszert! Remek megoldás azoknak, akik költséghatékonyság mellett a legjobb terméket keresik otthonukba! A Futur 70 ablakok olyan plusz kiegészítőkkel vannak felszerelve, ami egyedi a hazai piacon.

Műanyag ablak
img

Kömmerling MD 88 ablak

Kömmerling MD88 PLUSZ ablakrendszernél elsődleges szempont a kiemelkedő hőszigetelési teljesítmény. Ezért olyan energetikai felújításokhoz ajánljuk, ahol fokozott energiatakarékos vagy passzív jellegű épületekkel terveznek. Az ablak szigetelési hatékonysága mellett, a maga 88 mm-es beépítési mélységével hihetetlen stabilitást nyújt a hosszú-távú használathoz!

Műanyag ablak
  • slidebg1

    Kömmerling FUTUR 70

    Kiváló szigetelőképesség és műszaki tartalom jellemzi a Futur 70 műanyag ablakrendszert!

  • slidebg1

    Kömmerling FUTUR 70

    Kiváló szigetelőképesség és műszaki tartalom jellemzi a Futur 70 műanyag ablakrendszert!

Kömmerling műanyag ablak
Amikor egy nagyobb beruházás pillanata következik, és ismeretlen közegbe kerülünk, abban az esetben egy hiteles iránymutatásra van szükségünk. Egy útmutatásra, ami alapján komoly ismeretanyag nélkül is ki tudjuk választani azt az ablakot, mely számunkra hosszú távon biztosít kiváló megoldást! Ebben segít Önnek a Kömmerling.

Karl Kömmerling 1897-ben létesített gyára a mai napig is Pirmasens-ben (Németország) található. Ez a tradicionális ablakmárka egyszerű útmutatást ad Önnek ahhoz, hogy Ön is Kömmerlig ablaktulajdonos legyen.

Ahogy a gyárban mondják:
Romantikus szerelem az, amikor vágysz valamire, igazi szerelem az, amikor rátaláltál a Kömmerlingre.

A Kömmerling egy tiszta és egyszerű üzenet alapján működő minőséget előállító gyár. Alapelve az, hogy Ön nem ablakot szeretne vásárolni, hanem,
-Biztonságot
-Kényelmet
-Komfortot
Csak ennek a hármasnak a megléte jelenti azt, hogy Ön nem ablakot vásárolt, hanem minőséget és hosszú távú, megbízható működést. Legyen Ön is egy olyan ablakmárkának a tulajdonosa, ami Európa elitkategóriájában található meg!
Kömmerling műanyag ablak
A Kömmerling kétféle profilt szállít Magyarországra. A két profil közötti alapvető különbség a hőszigetelési értékben mutatkozik meg. Biztonság és kényelem tekintetében nincs különbség a két ablaktípus között, csupán a már említett komfortkategórián belül az UW (teljes ablakra számított hőszigetelési érték) mutatóban jelentkezik eltérés a két terméktípus között.

Az igazság kedvéért meg kell említenünk egy harmadik terméket is, mégpedig a Kömmerling AD76 névre keresztelt ötkamrás ablakprofilt is. Nagyon kevesen vásárolják ezt a terméket, mert bár a Futur 70 ablakprofilnál jobb szigetelési értékkel rendelkezik, de még ötkamrás a termék. A hatkamrás ablakot vásárlóknak pedig nem biztosítja azokat az értékeket és statikai tulajdonságokat, amit egy 88 mm beépítési mélységgel rendelkező MD88 biztosíthat.

Kömmerling Euro Futur 70
Ötkamrás és 70 mm beépítési mélységgel rendelkező ablak GU Unijet vasalattal szerelve.
- Üvegezés: (Ug) 1.0 W/m2K alap kivitelben, de elérhető a 40 mm vastag háromrétegű üvegezés is, ami már Ug: 06 W/m2K.
- Műanyag szerkezet hőátbocsátása: (Uf) 1.3 W/m2K érték.
- Teljes szerkezet hőátbocsátása: (Uw) 1.2 W/m2K
- Alap felszereltsége: Biztonsági zárfogadó, Cleverle gombafejes zár, hibásműködtetést gátló, résszellőző és papirusz színű gumitömítés. Erkélyajtó esetében huzatzár és behúzó fül már alap árban is! Ilyet más ablak nem ad Önnek!

Kömmerling MD88 Plusz
Valódi hatkamrás ablakprofil, kimagaslóan hatékony hőszigetelési képességgel.
- Üvegezés: (Ug) 0,5 W/m2K alap kivitelben, meleg peremmel
- Műanyag szerkezet hőátbocsátása: (Uf) 1.0 W/m2K érték.
- Teljes szerkezet hőátbocsátása: (Uw) 0,76 W/m2K - passzív érték
Kömmerling műanyag ablak
Nagyon sok gyártó gyárt már hatkamrás műanyag ablakprofilt! Viszont sokan gyártanak nem valódi, más néven ál-hatkamrás ablakokat. Tisztelet a valódi gyártóknak, ezeknek a termékeknek nem sok közük van a valóságos hat légkamrához. Ma már nemhogy hatkamrás profilt találni 70 mm beépítési mélységgel, de van olyan termékmárka, ahol 70 mm-be már hét kamrát préselnek be! Mindez természetesen gyenge és veszélyes megoldást jelent, ahol csak a marketing és az olcsó termék előállítása a cél.

A Kömmerling még az AD76 profilját is öt kamrában gyártja, és nem présel be egy hatodik kamrát, mint azt sokan teszik. A hat kamrának minden esetben a beépítési mélység növelésével kell járnia, csak így lehet megfelelő teherhordó profilt extrudálni, ami megfelelő statikai feladatokat is el tud látni! Nem mellesleg: egy mély profil kamrái között több légtömeg tud beállni, ami segít a hőszigetelési érték fokozásában.

Nem véletlen, ha a Futur 70-es ablak profiljának hőszigetelő képessége 70 mm vastagságban ugyanannyi, mint egy 73 vagy egy hatkamrás 74 mm-es ablakprofil tekintetében.
Általános tény, hogy 80 mm alatt nincs valódi hatkamrás ablak. 80 mm felett lehet már komolyabb hőszigetelési értéket elérni úgy, hogy a profil külső és belső falvastagsága, valamint a kamrák közti lamella megfelelően vastag és stabil.

Akkor se lepődjünk meg, ha egy hatkamrás ablakot úgy reklámoznak, hogy 80 mm a beépítési mélysége. Könnyen lehet, hogy ez csak a tokra vonatkozik. Vajon a szárny is hat kamrát tartalmaz? – nos, ezeknek érdemes utánajárni!
A Kömmerling MD 88 műanyag ablak a maga 88 mm vastagságával, illetve valódi hatkamrás tok- és szárnyszerkezetével kimagasló minőség a piacon kapható, hasonló értékekkel bíró termékek között. A legfontosabbat ne feledjük, ez a termék a maga ár-értékarányával magasra tette a mércét a piacon!
Kömmerling műanyag ablak
A Kömmerling ablakok árpolitikája egyszerű és tiszta: a lehető legjobb árszint elérése úgy, hogy a minőség területén nem ismer kompromisszumot! Az ablak ezáltal nem drágább és nem is olcsóbb, mint a kereskedelemben található egyéb ablakprofilból épített ablak.

Kétféle profillal van jelen nagy számban Magyarországon (harmadik is létezik, de jelenléte csekély) a cég. Egyik az EURO FUTUR 70 néven ismert márka, míg másik az MD88 PLUSZ ablak. A két név két minőséget takar. (A harmadik profil az AD76.)

A FUTUR 70 egy alap-hőszigetelési értékkel bíró ötkamrás (Uw: 1,3 W/m2K) profil, melyet igen magas műszaki tartalommal szereltek. A másik termék az MD88 profil, ami már a Damstadti Passzívház Bizottság által meghatározott 0,8W/m2K Uw-érték alatti hőszigeteléssel rendelkezik (MD88 Uw: 0,76 W/m2K).

A harmadik profil az AD76, ami szintén ötkamrás ablakprofil, de Uw-értékben 0,1 W/m2K értékkel jobb szigetelési tulajdonsággal rendelkezik, mint a Futur 70. Az AD76 azért nincs még elterjedve Magyarországon, mert a FUTUR ár-értékarányban jobb termék és az egy tizedes szigetelési különbséget nem fizeti meg a piac.
Kömmerling műanyag ablak
A Kömmerling műanyag nyílászárókat többnyire GU Unijet vasalattal szerelik. A GU vasalatcsaládról érdemes tudni, hogy a fa ablakgyártók egyik kedvelt terméke. A GU vasalatokat ott tudják alkalmazni, ahol pontos ablakgyártás folyik. Ilyen a fa ablak, ami minden esetben pontos derékszögűséggel gyártható.

A műanyagablak-gyártás picit más, mert a műanyagnak nagyobb a nyúlása és más a teherbíró képessége. A műanyag ablakok gyártása sok esetben pontatlanabb, ezért alkalmaznak olyan vasalatokat, melyeknek a nyúlásból eredő tűréshatára szélesebb skálán mozog.

A Kömmerling viszont azért alkalmazza a GU vasalatot, mert gyártása pontos és a GU által elvárt szögmegtartást képes teljesíteni.
Ha most azt szeretné hallani, hogy nincs újraextrudált műanyag a szerkezetben, abban az esetben ez az írás nem Önnek szól. A válasz ugyanis természetesen az, hogy a Kömmerling használ újrahasznosított PVC-t a profiljaiban! Pontosabban a Kömmerling is használ, mint minden más gyártó!

Minden ablakprofil tartalmaz újrahasznosított PVC-t. Ez EU-előírás, a környezetvédelem érdekében. Legalább 30% újrahasznosított alapanyagot kell egy profilnak tartalmaznia, de a maximum nincs meghatározva.

Az újra feldolgozott műanyag csak a belső kamrákba és az ablak nem látszó oldalaiba kerülhet. Itt azokat az oldalakat kell érteni, melyek a beépítést követően nem látszódnak. Ilyenek a falazathoz csatlakozó tokrészek és a belső kamrákat elválasztó cellafalak.

Van egy kikötés, miszerint a külső és belső héjszerkezetben nem lehet újrahasznosított PVC. Ezt néhány profilgyártó nem tartja be, ezért olyan ablakok is a kereskedelmi forgalomba kerülnek, melyek így még a „C” minőséget sem érik el. Sajnos, ezt mi vásárlók nem látjuk, mert nem bontjuk meg az ablakot a termék átvétele pillanatában.

Érdemes tudni, hogy minél több újrahasznosított alapanyagot helyeznek a profil tok és szárnyrészeibe, annál gyengébb lesz a végtermék. A két alapanyag nem egyformán mozog, anyagszerkezetük eltér egymástól, ezért meghibásodásra jobban hajlamos az ilyen műanyag ablak.

Érdekesség, hogy azért más színű az újrahasznosított PVC, mert így a profil hivatalos műszaki ellenőrzésénél a mérnökök gyorsabban tudnak tájékozódni. Régen még ez az újrahasznosított rész is fehér volt és a profil elemzése több időt vett igénybe. Ezért elfogadott, hogy az újraextrudált alapanyag színe eltérő legyen az alapanyagtól. Ez ma általában szürke vagy barna adalékanyag hozzáadását jelenti.
Kömmerling műanyag ablak
A GU Unijet vasalat az ablaktól az erkélyajtón át egészen a bejárati ajtókig minden termékhez hozzárendeli a legmegfelelőbb alkatrészeket. A vasalat az a része az ablakoknak, ajtóknak, mely által hosszú távon és megbízhatóan fognak a szerkezetek működni.

A Kömmerling ablakok esetében ma elvárás a BKK teljesítése. Mindez nem jelent mást, mint a biztonságot, kényelmet és komfortot. A hármas jelenléte nyújtja azt a minőséget, amire Önnek szüksége van egy új nyílászáró esetében.
Biztonság:
Az ablakokat és ajtókat olyan biztonsági elemekkel lehet ellátni, melyek segítenek bennünket értékeink vagy életünk megvédésében. Alapáron már alapbiztonsággal rendelhető az ablak, de vásárolható felár ellenében RC1 vagy RC2 biztonsággal ellátott nyílászárók is. A bejárati ajtóknál (Futur és MD88) már MABISZ által minősített csapos zárral kaphatók a szerkezetek.
Az alapbiztonságot a Cleverle automatikus gombafejes zárócsap biztosítja, az ablakba épített acél vagy zamak biztonsági zárfogadóval együtt. Ez nehezíti meg az ablakszárny kiemelését a tokból, amikor külső behatoláskor feszítéses módszert alkalmaznak.

Kényelem:
A kényelmi funkciókat az ablak nyitásának és zárásának pillanatában érzékeljük. Mindez azt jelenti, hogy a nyílászáró szépen és pontosan működik. Továbbá olyan, a kényelmet elősegítő kiegészítőkkel van felszerelve a termék, mely a mindennapokban talán észrevétlen elem, de értékes megoldásokat képvisel. Ilyen a résszellőzés, a hibás működést meggátló vasalatelem és az erkélyajtóhoz biztosított huzatzár és behúzó fül. Ezt csak a Kömmerling biztosítja Önnek!

Komfort:
Itt egyrészt a fizikai tényezőt, másrészt pedig az emóciót érdemes megemlíteni. Fizikai oldalon a kiváló hőszigetelési és biztonsági értékekre kell gondolni. A komfortos otthon télen és nyáron is megfelelő klímát jelent, amiben az ablakoknak nagy szerepük van. Az emóció részéről azt az élményt kell megemlítenünk, amit a Kömmerling nyújt a megmunkálásával, színvilágával és a lakótér által megkívánt igényekre adott válaszaival.

A GU vasalatok adják a Kömmerlingnek a rendszerben való gondolkodást. A GU az ablakokhoz, bejárati ajtókhoz, bukó-toló és még az emelő-toló erkélyajtókhoz is biztosít hibátlan működésű vasalatot.

GU elv: Egy zárvezérlés mindenhez!
- A GU segíti az időtakarékos ablakgyártást a kevés és jól szerelhető alkatrészeinek köszönhetően, akár RC 3 biztonsági fokozatig.
- Könnyed működést biztosít még a betörésgátló nagy és nehéz ablakszerkezeteknél is.
- Alapbiztonság és betörésgátlás a GU szabványnak megfelelően
- GU vasalat használható automatizált vagy kézi gyártás esetén is.
- A Cleverle zárócsap követi a falchézag mozgását és torx kulccsal is állítható.
- Igény szerint beépített huzatbiztosító megtartja az ablak vagy erkélyszárnyat bukó funkcióban még huzatban is.
- A hibásműködtetés-gátló az ablak épülettel történő bemozdulásakor segíti a szárny zárt állásba kerülését. Mindezt a szárnyráemelő funkciójának köszönhetően.
- Résszellőző funkciójának köszönhetően folyamatos levegő-utánpótlást biztosít.
- Manuális és elektronikus zárnyitást is biztosítani tud a GU vezérlés.
- Intelligens épületekhez is megfelelő vezérlést biztosít a GU vasalat család.

Kömmerling műanyag ablak árak

img

Kömmerling műanyag ablak letölthető dokumentumai

img

Kérjen ajánlatot műanyag ablakra!

Kattintson ide