Kömmerling MD88 PLUSZ műanyag ajtó

Mindenből a minőséget adjuk. A Kömmerling extra felszereltséggel rendelkező MD88 típusú bejárati ajtóit nagy ciklusszámra tervezték, az ajtó kiváló minőségű, ötkamrás, 88 mm beépítési mélysége mellé rendkívüli, 1.1 W/m2 K hőszigetelési érték tartozik, mellyel kategóriájának csúcsterméke lett.

Ajtó ProfilKömmerling MD 88 PLUSZ
Profil gyártási helyePirmasens Germany
Ajtó összeszereléseMagyarország
TechnológiaGreenline
Műszaki tartalomKömmerling MD 88 PLUSZ
Légkamra száma5 légkamra
Beépítési mélység88 mm
Acélmerevítés2 mm vastag (szárny/tok), több törésponttal rendelkező tüzihorganyzott acélidom
Profil alapszíneSelyemfényű fehér
Választható színRenolit fóliás színek és RAL szín
Tok6202 széles ajtótok
Szárny6216/6215 (kifelé nyíló) széles ajtószárny
Szárnymerevítés8 db hegesztett PVC sarokmerevítő és 2 db acél sarokmerevítő (9G71)
Küszöb2 cm akadály- és hőhídmentes küszöbtömítéssel
Alapüvegezés44 mm – két réteg (4 lowe/16/4 float + Argon)
Üveg hőátbocsátásaUg: 0.5 W/m2K
TömítésKörbefutó háromszoros gumitömítés + kefetömítés
Tömítés színepapirusz fehér
Vasalat típusaGU Unijet
ZárszerkezetGU – Kétcsapos, MABISZ minősített, kilincsműködtetésű ajtórúdzár
ZárbetétAlap szerelőzárbetét. RC1-es fúrás elleni betét rendelhető
VízvetőAlumínium 9C76-os vízvető, tömítéssel
Pánt3/6 db (1/2 szárny) 120 kg teherbírással
Kilincs3 csapos, porszórt alumínium HOPPE vagy ROTO
SzélzáróWind Stop (tokban) szélzáró a magasabb szigetelési értékért

Kinek ajánljuk a Kömmerling MD88 műanyag bejárati ajtót?

A Kömmerling MD88 műanyag ajtókat elsősorban azoknak a felújítóknak, építkezőknek ajánljuk, akik figyelmet fordítanak a fokozottan energiatakarékos vagy passzív jellegű építkezésre.
Az MD ablakokat vásárlók természetesen nem építhetnek már be más terméket, mint a rendszercsaládhoz tartozó ötkamrás, magas szigetelési értékkel rendelkező 88 PLUSZ ajtókat.
Ennél a típusnál kizárólag minőségi alkatrészeket alkalmaznak. Az ajtó minden eleme a stabil, megbízható működést segíti elő. Olyan felszereltséggel rendelkezik az ajtó, amely kivívta kategóriájának tiszteletét. Feltesszük Önnek is a kérdést: miért venne műanyag bejárati ajtót, amikor Kömmerlinget is vehet?

Milyen hőszigetelési értékkel kapható az MD88 műanyag ajtó?

Az MD88 ablakok igen magas hőszigetelési értékkel rendelkeznek. A 0,76 W/m2K Uw-érték azt jelenti, hogy az ablak passzív értékkel rendelkezik, így a fokozottan hőszigetelt házak kedvenc nyílászárója.
Ilyen helyekre nem megengedhető a gyengébb szigetelési értékkel rendelkező bejárati ajtó beépítése. A Kömmerling ebből a célból fejlesztette ki az MD88 termékét, melynek hőátbocsátási tényezője Uf-wert 1.1 W/m2K – sok helyen Ud a használatos. Kifelé nyíló változata is eléri az 1.2-es hőszigetelési értéket. Ezzel az MD88 bejárati ajtó egy remek hőszigetelési értéket kínál a piacon.

Milyen díszpanellel kapható a Kömmerling MD88 PLUSZ műanyag bejárati ajtó?

Mint a Futur ajtó panel leírásában olvasható, remek technológiával épített díszpanellel kapható az MD ajtó is. A különbség a FUTUR díszpaneljei és az MD88 paneljei között a vastagság, ezzel egyenes arányban pedig a hőszigetelési érték.
A FUTUR ajtó 24 és 40 mm vastag betéttel, míg az MD ajtó már 44 mm vastag 1.0 W/m2K értékkel rendelkező, poliuretán habbal töltött panellel kapható. A panel falvastagsága és belső biztonsági felépítése miatt vezető szerepet tölt be a díszpanelgyártók piacán.
A panel nem csak fehér, hanem színes változatban is kapható.

Milyen szerkezeti erősítésekkel kapható az MD88 ajtó?

A Futur 70 és az MD88 műanyag bejárati ajtók között csupán néhány különbség fedezhető fel. Az MD88 bejárati ajtóban mindaz a magas felszereltség megtalálható, amit a Futur 70 ajtóba megterveztek és beépítettek. (Olvassa el az ajtó kiváló műszaki felszereltségéről beszámoló cikkünket is!)
Különbség mindössze néhány ponton található, de mind két termék tudja azokat a biztonsági és szerkezei stabilitást, illetve megbízhatóságot nyújtó kényelmi funkciókat, melyeket egy igazi bejárati ajtónak tudnia kell.
Különbségek:
– Profil
– Gumitömítés száma
– Díszpanel
– Üvegezés
Mindez azt jelenti, hogy az MD88 homlokzati ajtó a beépítési mélységéből (70mm/88 mm), a profil falvastagságából (2.7/3mm) és a hozzá tartozó kamraszámból (3/5) eredően még erősebb tartással rendelkezik, mint a Futur ajtó.
A Futur dupla tömítéséhez képes az MD88 még fokozta a tömítettséget. Az ajtóban már három körbefutó gumitömítés kap szerepet a fokozott hőszigetelés, a légnyomás és a csapó eső elleni védelemben.
Díszpanel területén különbség abban mutatkozik meg, hogy a Kömmerling MD88 bejárati ajtóhoz már az üvegvastagsággal egyenlő, 44 mm mély panel kapható. A díszpanel szigetelési értéke 1.0 W/m2k.
Az üvegezési opciója igen kimagasló ennek az ajtónak. A maga 44 mm vastag, melegperemes üvegezése már Ug értékben eléri a 0.5 W/m2k-s nagyságrendet. Ez komoly szigeteltségi mutató!

Miért csapos rúdzárral szerelik a Kömmerling MD88 műanyag ajtókat?

Érdekes írást közöltünk az ötpontos rúdzárak megtévesztő világáról, amit érdemes elolvasni. Azért röviden annyit nem árt itt is megismételni a zárszerkezetekről, hogy az ötpontos „biztonsági” görgős rúdzár egy tökéletes megoldás olyan helyekre, ahol a biztonság másodlagos.
A két acélcsapos vagy acélkampós, MABISZ minősített ajtórúdzár a megoldás, ha valaki az igazi bejárati ajtót keresi. Természetesen görgővel kombinálható mindez, de csupán magára a görgőkre bízni lakásunk értékét, felelőtlen magatartás.
A piac által tévesen kommunikált felszíni záródású görgős zárszerkezet pedig nem jelent biztonságot, mert külső feszítéssel egyszerűen be lehet jutni az ajtón keresztül a lakásba.

Jobb RAL technológiával beépíteni a műanyag ajtót, ablakot, mint hagyományos módon?

Az igenlő válaszon sokáig nem érdemes gondolkodni, de a kivitelezésen már talán. Mindezt azért állapítjuk meg, mert a Németországból „honosított” RAL beépítésnek (más, DIN szabvány is létezik beépítésre) nem csupán a minősége, hanem a költsége is magasabb. Jelenleg emiatt kevesen választják ezt a beépítési módszert, pedig a haszna hosszú távon mutatkozik meg! Ezzel szemben a klasszikus szerelőhabbal történő beépítés költségtakarékosabb, cserében viszont gyengébb minőséget kapunk. A „döntés labdája” az Ön térfelén pattog, mi csupán néhány gondolatban tájékoztatjuk a két lehetőségről.
Miért gyengébb megoldás a szerelőhabos beépítés?
Az egyszerű szerelőhabos szigetelés nem lenne rossz megoldás, ha egy lég- és nedvességmentes közegben élnénk. De mivel ez nem megvalósítható, így az évtizedek óta hazánkban is honos klasszikus beépítés nem olyan tartós, mint a modern és technológiailag is fejlettebb RAL kivitelezés.
A szerelőhabbal történő beépítés hibája az, hogy a hab a belső és külső nedvesség hatására szigetelőképességét évről évre fokozatosan elveszíti. A folyamatos diffúzió már magában is elegendő a hab elöregedéséhez, de van még egy alapvető probléma az ilyen beépítéssel. Nagyon sok kivitelező, amikor az ablakot a helyére illesztette és becsavarozta, máris „körbehabozza” az ablakot kívül és belül is. A hab megdagad, kiszárad, majd következik a legnagyobb hiba, a szigetelőhab kitüremkedett részének levágása és takaróléccel vagy glettanyaggal történő beburkolása.
Azért hiba a szerelőhab megvágása, mert e nélkül is nedvességáteresztővé fog válni, a külső, filmszerű bevonat viszont segítené ennek az időnek a kitolását. Ha tehát tehetjük, ne vágjunk bele a hab felületébe!
Ilyenkor, ha lehetőségeink engedik, helyezzük fel a takaróléceket rögtön a habozást követően, így a hab nem fog kitüremkedni! Van olyan felújítás vagy új építés, amikor csupán hetekkel később történik meg a vakolás. Érdemes erre a célra beszerezni zsalulécet, melynek felülete tapadásmentes. Ezt két oldalról felhelyezve a habnak nem adunk kitüremkedési lehetőséget, a hab megszilárdulását követően a léceket pedig el lehet távolítani az ablakról. A léc beszerzése költséges és a beépítési árat is megemeli, mert ebben az esetben kétszer kell a helyszínre kiszállni – általában ezért marad a klasszikus és egyszerű szerelőhabos beépítés.
RAL beépítés jobban szigetel
Új kor, új trendek és kihívások. A RAL beépítés egy magasabb minőséget biztosító és hosszú távú szigetelési megoldás az ablakok és ajtók beépítésénél. Nem minden nyílászárót éri meg ezzel a technológiával szerelni, de az MD88 ablakok és bejárati ajtók beépítése esetében érdemes elgondolkodni ezen a területen is!
A belső páratartalom, ami akár 10-15 liter is lehet naponta, a lakás leghidegebb pontjain csapódik le. Ez általában a nyílászáró, legyen szó bejárati ajtóról vagy ablakról. A megvásárolt Kömmerling nyílászárók kifogástalan szigetelési minőséggel rendelkeznek, de mint minden ablaknál, itt is az üvegen és a tokon csapódik le a pára. Viszont van még egy olyan pont, ami hatalmas páralecsapódási, pontosabban páraelnyelési pont. Ez pedig a szerelőhézagba töltött púrhab.
Ezt a szerelőhézagot általában vakolat vagy takaróléc borítja, de az alatta lévő szigetelő hab a lecsapódó párát belülről magába szívja. Nem történik másként ez a külső felület esetében sem, a külső és belső nedvesség tehát szép lassan tönkreteszi a hab szigetelési képességét.
A RAL módszer által alkalmazott precíz tömítettség ezt a diffúziós problémát orvosolja. A fal és az ablak csatlakozásánál a legfontosabb a légtömörség biztosítása és a szerelőhab adta szigetelő érték megóvása. A légtömörség esetében a cél az, hogy az ablak, az ajtó és a falazat szerkezetén keresztül alacsony legyen a légáramlás. Kívülről nem érkezik be annyi levegő, mint amennyi belső hőenergia-veszteség keletkezik, tehát meleg levegő távozik a műanyag nyílászáró és a falszerkezet közötti szerelőnyíláson keresztül. Ez a szerkezeti elemek károsodását okozhatja, legyen szó nyílászáróról (általában fa), falszerkezetről vagy szerelőhabról.
A RAL beépítés fontossága itt kerül előtérbe. Az ablakra belülről egy párazáró fóliacsíkot kell felragasztani (fél csíkot a tokra, majd később a másik felét a lakás belső falazatára), ami megvédi a szerelőnyílásban lévő szigetelőhabot a belső párától.
Az ablak behelyezését és rögzítését követően kívülről egy páraáteresztő szalagot kell felhelyezni a tokra úgy, hogy a szalag másik felét (hosszában) a falhoz lehessen kívülről ragasztani. Ezt később vakolni vagy szigetelni is lehet. Ez a szalag a külső nedvességet nem, de a fal felől érkező párát kiereszti.
Következhet a nyílás szigetelőhabbal történő feltöltése belülről. A munkafázis végeztével a belső, tokra ragasztott szalag másik felét a falazathoz kell ragasztani, amit szintén vakolni, glettelni vagy szigetelni lehet. Ezzel elkészült a RAL beépítésünk, ami biztosan időt állóbb és fokozottabban hőszigetelt minőséget biztosít az ablakokat körülvevő hézagok esetében.

Kérjen ajánlatot műanyag ablakra!

Close Menu